« Начало « Мотори « Adventure & Touring • Tiger Sport

Tiger Sport

Независимо къде ще ви отведе стремежът към приключения, новият спортен адвенчър байк ще се представи отлично. От туринг каране до скоростни отсечки и любимото неделно върхово ускорение, новият Tiger Sport демонстрира качества, които го правят желаният мот

Преглед на характеристиките

Triumph Tiger Sport е създаден с цел да осигури най-добрата универсална функционалност във всяко отношение – истинска спортна сила, ефективност и туринг възможности, независимо дали пътувате сами или с пътник на задната седалка. Знаковият 3-цилиндров 1050cc двигател на Triumph от най-ново поколение работи стабилно и реагира пъргаво и спортно, а шасито и окачването са проектирани така, че да осигурят условия за динамично и същевременно комфортно каране. Ориентирани към ездача технологии, вкл. електронно управление на дросела и различни режими на каране, новият асистиращ съединител, многостепенната система Traction Control, круиз контролът и ABS ви помагат да преодолеете безпроблемно всякакви разстояния.

Двигател

Последният представител на еволюцията на Tiger Sport е базиран на култовия трицилиндров 1050cc двигател. Направени са 104 подобрения за оптимизиране на генерирането и преноса на енергия, вкл. нова конструкция на цилиндровите глави, смукателните отвори и буталата, благодарение на което този агрегат може да развие мощност 126 PS при 9,475 об./мин. и въртящ момент 106Nm при 7,000 об./мин. във всеки момент, когато е необходимо. Моменталната реакция на дросела се постига с помощта на система за електронно управление, позволяваща на мотоциклетиста да използва в максимална степен впечатляващите възможности на 3-цилиндровия двигател както при движение с постоянна скорост по магистрала, така и при каране в градски условия. Шумозаглушителят с 48% по-голяма пропускливост прави звука от ауспуха както по-силен, така и по-богат, а освен това намалява разхода на гориво с 8%.

Управление

Динамичното управление и турингов комфорт на Tiger Sport се постига с помощта на компактно едностранно надлъжно рамо и 43-милиметрови USD вилки Showa с регулируемо предварително натоварване и демпфериране при откат и натиск на предното окачване, и Showa Monoshock с регулируемо предварително натоварване и демпфериране при откат и натиск на задното окачване. Използват се превключваеми системи Traction Control и ABS в комбинация с два 320-милиметрови самопозициониращи се дискове и радиални 4-бутални спирачни апарати Nissin на предното колело и единичен 255-милиметров диск и 4-бутален спирачен апарат Nissin на задното колело.

Комфорт за водача и пътника

Водачът и пътникът на задната седалка се наслаждават на още по-високо ниво на комфорт, благодарение на степенките с нов дизайн, осигуряващи по-стабилна опора, тонираната регулируема слюда, огледалата с подобрена конструкция и протекторите за ръце с адвенчър дизайн.

Тонираната регулируема слюда, осигуряваща отлична защита от вятъра, протекторите за ръце с адвенчър дизайн и иновативните аеродифузери на слюдата, отклоняващи въздушния поток встрани от водача и пътника, без това да е за сметка на спортната визия на мотоциклета, осигуряват отлична аеро защита за по-комфортно туринг каране.

Освен това, асистиращият съединител улеснява както в градски условия, така и при каране на дълги разстояния, като намалява усилието при задействане на лоста с до 48%. Съединителят е комбиниран с отлично функционираща 6-степенна скоростна кутия, позволяваща на мотоциклетиста да използва максимално ефективно генерираната мощност и същевременно осигуряваща високо ниво на комфорт при движение с постоянна скорост на висока предавка на дълги разстояния.

Технология

Внедряването на ECU, електронно управление на дросела и превключваема система Traction Control позволява на Tiger Sport да използва различни ориентирани към ездача технологии. В резултат на това Tiger Sport реагира моментално с необходимия стабилен пренос на мощност и висок въртящ момент.

Освен това, водачът може да избере подходящ режим на каране с желания тракшън контрол и скорост на реакция при завъртане на ръчката за газта. Режимите Rain, Road и Sport оптимизират по необходимия начин работните характеристики и управлението на мотоциклета. Режим Sport дава възможност на ездача да се наслади на максималните възможности и пъргавина на трицилиндровия двигател, докато режим Rain смекчава и намалява цялостния пренос на енергия.

USB портът и 12-волтовият контакт дават възможност да се зареждат и използват мобилни устройства и аксесоари. Оборудването включва и круиз контрол, а в инструменталния панел има два индикатора за пробег и индикатор за наличното гориво в резервоара, които осигуряват необходимата информация чрез лесна навигация в дисплея.

Дизайн

Дизайнът на Tiger Sport демонстрира по стилен начин стремежа към движение. Едностранното надлъжно рамо на Tiger Sport подсилва ефекта на изчистената конструкция, като за тази визия допринася и новото оформление на капаците на двигателя, промененият дизайн на огледалата и алуминиевото покритие на видимата част на задната ос. Благодарение на атрактивната цветова комбинация на детайлите в матово черно и неоново жълто, или ефектната комбинация от алуминиево сребристо и червено, Tiger Sport не само се движи, но и изглежда фантастично.

Tiger Sport МОТОРИ

Tiger Sport

Tiger Sport
  • ABS
  • Traction Control
  • Режими на каране
  • Протектори за ръцете
  • Регулируема слюда
  • Круиз контрол
  • Електронно управление
  • Асистиращ съединител