НОВИЯТ TRIUMPH STREET SCRAMBLER – РОДЕН ДА Е СВОБОДЕН

Street Scrambler е един от най-обичаните и автентични модерни класики. Представен през 2017 година, той се харесва заради издръжливостта си на офроуд, заради наследството, с което се гордее, и което може да бъде проследено до 60-те години на миналия век и заради възможностите, които дава за персонализация. Първите Triumph Scrambler-и се раждат с Bonneville T120 TT и TR6 ‘C’, а днес се запознаваме с 2019 Street Scrambler, който идва с множество подобрения както по отношение на мощността и представянето, така и на детайлите по външния вид.

 

Повече мощност и по-добро представяне

Новият Street Scrambler е получил редица подобрения, съсредоточени върху представянето на двигателя и на мотоциклета като цяло. 900-кубиковият двуцилиндров Bonneville е сериозно обновен и постига 18% подобрение на мощността. Това означава, че инженерите на Triumph са извадили от него 65 кс, което е с 10 кс повече от предишната версия, при 7500 обр (с 500 обр. повече от преди).

За целта е използван нов, по-лек колянов вал, променен балансиращ вал и по-лек съединител. Сервизните интервали на новия двигател се извършват на 16000 километра, което намалява разходите за поддръжка. Но не само пиковата мощност е повече в новия Street Scrambler – въртящият момент достига стойност от 80 Нм още при 3200 обр. Изпускателната система е настроена да придава по-агресивен тон на типичния за Scrambler звук и сега той още по-вълнуващ, остър и вдъхновяващ.

Независимо от подобренията, новият Scrambler не е забравил и високите си стандарти по отношение на технологиите. Ride-by-wire обещава по-добра надеждност, сигурност и контрол. Водното охлаждане пък дава по-ниски емисии и спомага за горивната ефективност.

Още по-добро поведение

Независимо дали се придвижвате спокойно през града или превземате прашни или тревни терени, 2019 Street Scrambler е проектиран да се управлява прецизно и лесно. За целта Triumph са му дали ново шаси и са подобрили окачването.

Новите 4-бутални Brembo предни спирачни апарати ви дават увереност при спиране, защото “захапват” още по-силно и създават по-добро усещане за контрол.

Предницата на Street Scrambler е с напълно променени характеристики, гумени маншони в типичен Scrambler стил и 120-милиметров ход. Това означава, че новият представител на modern classic гамата е по-добър както на пътя, така и извън него. Кормилото е типично широко за Scrambler, степенки са разположени по-напред, а предното 19-инчово колело е обуто в Metzeler Tourance гума.

В резултат новият Street Scrambler вдига нивото със своето интуитивно поведение и е напълно подготвен за лек офроуд.

Нова за класа технология

Новият Street Scrambler вдига летвата с технологиите, които предлага. Режимите “New Road” и “Rain”, които настройват газта и traction control-а за възможно най-добро поведение при всякакви условия, са само една от хубавите му страни. Изключващият се traction control оптимизира разпределението на въртящия момент, когато сцеплението е компрометирано. Изключващият се ABS пък дава още повече увереност на ездача, подобрява сигурността и контрола – уникална черта на Street Scrambler, която само допълва неговата двойствена природа. LED задната светлина е вградена в минималистичната задница и е по-икономична. Имобилайзерът, който е вграден стандартно, е с транспондер в ключа, което също дава огромна сигурност. Освен всичко, има и USB изход под седалката.

Още по-красив и практичен

Дизайнът на Scrambler по природа е неподвластен на времето – силуетът му се познава отдалече, звукът на изпускателната система също, изваяният резервоар, минималистичното тяло и модерната боя правят Street Scrambler 2019 още по-специален.

Дизайнерите на Triumph са си позволили да направят само дребни промени около инструментите, инкорпорирали са новото лого и са облекли седалката с още по-издръжлива кожа.

Новият Street Scrambler ще се продава в три цвята: Fusion white, Cranberry Red и Khaki Green и Matt Aluminium, с jet black coach-line.

Създаден да бъде персонализиран

Доказал се като отлична основа за всякакви персонализации, Street Scrambler продължава да се произвежда с идеята, че вие ще му добавите нещо, с което да го персонализирате според собствения си вкус. С над 120 аксесоара, Street Scrambler може да стане още по-офроуд насочен, по-стилен или по-удобен за всекидневието.

Офроуд аксесоарите включват регулируеми FOX задни амортисьори с 24 позиции, висококачествен преден калник, черна решетка за фара с матов черен панел, държачи на кормилото от кован алуминий, завършена в черно, и много други.

Стандартното оборудване включва: Ride-by-Wire, Riding Modes, Switchable ABS, Switchable Traction Control, Torque Assist Clutch Immobiliser, LED Rear Light, USB Charging Socket.

Цените ще се обявят в края на следващия месец.