TIGER 1200 | ТРАНСКОНТИНЕНТАЛНО ПЪТУВАНЕ

Piotr Ganczarski и Tobiasz Kukieła са двама полски мотоциклетни журналисти, които не се страхуват от приключенията и обичат да откриват нови места. Въпреки че и Пьотр, и Тобиаш са посетили много части на света, Британските острови остават неоткрита част от Европа и за двамата. На борда на два Triumph Tiger 1200s тяхното трансконтинентално пътуване от Полша ги преведе през Германия, Белгия, Холандия и Франция, преди да стигнат до белите скали на Дувър. По-долу Пьотр и Табиаш разказват своята история за своето приключение.

„Triumph Tiger 1200 е мотоциклет, създаден за всякакъв вид експедиции. Неслучайно изборът ни падна на този мотоциклет, когато планирахме пътуването си до родината му Великобритания. Зад нашето пътуване стои приключенската история на трансконтинентално пътуване с мотоциклет от южната част на Полша до централата на Triumph в английския град Хинкли.

Избрахме дестинацията Британските острови, защото въпреки географското си положение в Европа, те си остават доста екзотична дестинация за полските мотоциклетисти. Природа, култура, а също и по отношение на моторизацията – има много причини, поради които искахме да опознаем Великобритания от седлото на мотоциклет. И тъй като Tiger 1200s са родени в Хинкли, Англия, имахме допълнителна причина да ги вземем отново у дома.“


Най-красивата част от нашето пътуване несъмнено беше нашата крайна дестинация, най-интересните и зрелищни кътчета на Великобритания. Красивите Корнуол, Девън и, разбира се, очарователният Уелс. За съжаление не успяхме да надникнем във всяко кътче, което ни изкуши. Така че определено трябва да се върнем в Обединеното кралство, има толкова много да предложи, че е невъзможно да се види и усети всичко на едно пътуване.

На свой ред, най-лошият участък беше, разбира се, германските магистрали – дъждовното време и студът не създадоха положително настроение за дългите и скучни писти между зарежданията. За щастие новите Tiger са много удобни мотоциклети. Така те ни позволиха да пътуваме бързо и ефективно да се промъкнем през континенталната част на Западна Европа.

Посетихме и фабриката на Triumph и се потопихме в историята, обслужвана от Triumph Factory Experience. Това място е категорична точка в списъка за всеки мотоциклетист.

Трудно е да избера една машина в музея, която да ми направи най-голямо впечатление. Разбира се, общуването в присъствието на мотоциклета от филма „Голямото бягство“ е незабравим момент, но първият Bonneville или първият трицилиндров Triumph също са скъпоценни камъни, които карат очите на мотоциклетните ентусиасти да искрят по-силно.

Обединеното кралство ни направи много положително впечатление. Приятелски настроени хора, случайни посещения на фестивала Goodwood Revival, спане в дивата природа (въпреки че в Англия е доста трудно), красива природа, интересна култура и вкусна местна бира. Има още какво да се види, така че възнамеряваме да се върнем на островите възможно най-скоро, може би още тази година. Очакваме с нетърпение да го направим!“