TRIUMPH В ПАРТНЬОРСТВО С MACADAM RACING

Triumph Motorcycles и Macadam Racing обединяват сили, за да се състезават в 2024 Quattro Group British Supersport Championship. Отборът на Macadam Triumph Racing ще излъчи двама състезатели в ултра-конкурентната вътрешна серия с намерението да монтират шампионско предизвикателство през следващия сезон на борда на мотоциклети Triumph.

След като пое отбора на Appleyard Macadam Racing, който преди това спечели безпрецедентните четири титли в серията British Supersport, новият екип на Macadam е развълнуван да започне следващата глава с британски производител. Отборът си осигури шепа подиуми този сезон през втората си година под собствеността на Дейв Уодсуърт и сега се стреми да надгради този успех с Triumph през 2024 г., използвайки платформата на Street Triple 765.

Triumph инвестира в своята глобална програма за моторни спортове и това споразумение в серията British Supersport допълнително разширява тази визия за успех, особено на родна земя. Бизнесменът Уодсуърт, собственик на отбора на базирания в Халифакс Macadam Racing, има желание да се заеме с новата настройка и е напълно фокусиран върху извличането на най-доброто от отбора с това партньорство за фабрична поддръжка на Triumph за 11-те кръга серия.

Съставът от двама състезатели на Macadam Triumph Racing ще бъде обявен през следващите седмици, а зимните тестове ще започнат малко след това като подготовка за новия сезон.

Стив Сарджънт, главен продуктов директор на Triumph, каза: „Развълнувани сме да си партнираме с Дейв и екипа на Macadam Racing, екип, който е доказал способностите си на това ниво. Знаем, че те са професионална екипировка, която има всичко необходимо, за да спечели, и заедно се стремим да бъдем в края на шампионата през следващата година. Целият екип зад Macadam Racing е доставял шампионати в миналото, което е важно, тъй като започваме тази нова глава заедно. Търсим да подпишем с двама топ състезатели за отбора и се надяваме, че скоро ще дойде съобщение.“

Дейв Уодсуърт, собственик на отбора, Macadam Triumph Racing добави: „Това е наистина вълнуващо време за нас и имаме огромно количество мотивация за 2024 г. След като постигнахме известен успех през този сезон, ние очакваме с нетърпение партньорството с Triumph и работа с базата Street Triple 765. Има всички необходими качества, за да успеем в серията, и заедно очакваме с нетърпение да се борим начело в серията British Supersport.”