Chrome Collection – десет емблематични мотоциклета с нов хромиран дизайн

Вдъхновен от класическия персонализиран външен вид, красиво изпълнен от екипите за дизайн и производство на Triumph от световна класа. Тази просто зашеметяваща колекция от десет емблематични хромирани мотоциклета Triumph е празник на ръчно изработен стил и традиция.

Известен с изключително покритие и детайли, вълнуващата гама Modern Classic и Rocket 3 chrome edition затвърждава позицията на Triumph като истински лидер в автентичния характер и стил.

Наличен само за една година, всеки мотоциклет Chrome Edition перфектно демонстрира уменията и способностите на специализираните екипи, които са усъвършенствали уменията на хромираните детайли в продължение на много години.

Красиво и чувствително интегрирани във всеки от тези десет емблематични мотоциклета, водачите на Chrome Edition могат да се насладят на вълнуващата производителност, неутрално управление и модерни възможности на гамата от най-ново поколение, подсилени от наистина ексклузивен, вдъхновен от персонала външен вид.

Колекцията Triumph Chrome е създадена, за да добави уникална и красива нова гама от опции към нашата гама Bonneville и Rocket, по начин, който подобрява техния легендарен стил и се основава на водещата в класа репутация на Triumph за качество и завършеност.

Зашеметяваща дизайнерска характеристика Chroming изигра значителна част от емблематичната история на Triumph, от оригиналния Speed Twin през 1937 г. С неговия хромиран резервоар със сложни детайли, до Triton Café Racers от 60-те години на миналия век с техните отличителни полирани метални резервоари, по целия път до раждането на модерното потребителско класическо поколение.

За тази нова лимитирана серия, всеки от резервоарите на новата колекция Chrome е създаден на ръка до безупречен завършек в най-модерното съоръжение за хромиране на Triumph, където експертният екип е усъвършенствал процеса в продължение на много години с повече от милиона хромирани части. Това ново подобрение по външния вид, наскоро беше описано от независим специализиран консултант като „Стандарт за бижута“.

Всеки от напълно хромираните резервоари на колекцията Chrome, които са включени в Bonneville T120, Scrambler 1200, Bobber, Speedmaster, Thruxton RS café racer и двата Rocket 3, представлява ниво на ръчно детайлизиране, полиране и завършване, което обхваща повече от 5 часа допълнителна работа в сравнение със стандартен боядисан резервоар.

Полирането е абсолютният ключ към качеството и покритието на Chrome, където всяка незначителна следа или несъвършенство ще проличи. Докато при стандартен стандартен резервоар има около 20 минути полиране преди етапа на боядисване, при резервоарите Chrome Edition има до 3 часа полиране – всичко това се извършва ръчно в новата работилница за полиране на Triumph от специален екип от висококвалифицирани занаятчии.

Самият етап на хромиране се управлява един резервоар наведнъж, като всеки отнема около час и 40 минути, за да завърши целия процес. Това включва ултразвуково почистване и изплакване, нанасяне на издръжлив никелиран основен слой и окончателно нанасяне на декоративния хромиран слой. Всичко това се доставя в един непрекъснат процес на най-съвременна линия за хромиране. След щателен процес на проверка на хромираното покритие резервоарът се предава на екипа за боядисване на Triumph.

При процеса на боядисване, първият етап е ръчно нанесено маскиране с помощта на специално изработени маскиращи водачи от твърда смола, които следват формата на резервоара. Това е невероятно квалифицирана работа за точно следване на потока на формата на маската и може да отнеме до 7 пъти повече време от маскирането на стандартен резервоар. След това се нанася специален грунд, разработен, за да осигури правилното ниво на слепване към хромираната повърхност. След това резервоарът се проверява отново, преди да премине през последния етап на боядисване, където цветът се пръска ръчно в бояджийското съоръжение от световна класа на Triumph. След това последният етап започва с премахване на маската, друга проверка, последвана от още един етап на полиране, който усъвършенства покритието между боята и хрома, и след това финалната проверка преди подписване за монтиране на мотоциклета.

С детайлите от истински метални елементи, включени в Speed Twin 900, Scrambler 900 и Bonneville T100, това е уникален процес, който екипът на Triumph е разработил през последните 5 години, използвайки иновация в тънките метални графики с нишка. Специално произведен в Япония, този нов материал за хромирани детайли изисква наистина напреднало ниво на умения за манипулиране и нанасяне без щети, само с 2 висококвалифицирани специалисти от екипа на Triumph по целия свят. След като металните елементи са нанесени върху полирания, боядисан и проверен основен резервоар, се добавя тънък слой защитен прозрачен лак, който осигурява гладка и безупречна повърхност, готова за окончателно полиране и проверка.

Наличен само за една година, всеки от тези красиви мотоциклети Chrome Edition представлява зашеметяващо ново допълнение към емблематичните серии Bonneville и Rocket на Triumph.