CHROME COLLECTION

CHROME
COLLECTION
Десет емблематични мотоциклета,
всеки с красив и уникален нов хромиран дизайн.
Налични само за една година.

КРАСИВИ, ОТЛИЧИТЕЛНИ И РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ

Вдъхновен от класическия персонализиран външен вид, който е значителна част от емблематичната история на Triumph, от оригиналния хромиран резервоар на Speed Twin от 1937 г. до Tritons от 60-те години на миналия век и по целия път до раждането на персонализираното класическо поколение, тази нова колекция от красиви, ограничени издания празнуват майсторството и артистичността, които са в основата на ДНК на Triumph.

Всички налични само за една година, всеки от десетте нови лимитирани мотоциклети в тази зашеметяваща колекция носи уникален, смел и красив нов поглед върху най-новото поколение на легендарната модерна класическа гама Bonneville на Triumph и водещия в света Rocket 3, с ръка – изработена и отличителна хромирана схема, придружена от нови комплекти аксесоари за Chrome Edition.

 
 
 

THE ART OF CHROME

Вдъхновена от персонализираното хромирано дизайнерско наследство от емблематичното минало на марката, колекцията Chrome възхвалява най-модерното съоръжение за хромирани детайли на Triumph и експертните екипи от специализирани инженери по проектиране и производство, които са усъвършенствали процеса в продължение на много години, през стотици аксесоари, красиви значки и детайли. Резултатът е безупречно хромирано покритие всеки път – отличително, стилно и изящно ръчно изработено.

Всеки от напълно хромираните резервоари на колекцията Chrome, които са включени в Bonneville T120, Scrambler 1200, Bobber, Speedmaster, Thruxton RS café racer и двата Rocket 3, представлява ниво на ръчно детайлизиране, полиране и завършване, което обхваща повече от 5 часа допълнителна работа в сравнение със стандартен боядисан резервоар.

 

ПРОЦЕС

Полирането е абсолютният ключ към качеството и покритието на Chrome, където всяка незначителна следа или несъвършенство ще проличи. Докато при стандартен резервоар има около 20 минути полиране преди етапа на боядисване, при резервоарите Chrome Edition има до 3 часа полиране – всичко това се извършва ръчно в новата работилница за полиране на Triumph от специален екип от висококвалифицирани занаятчии и жени.

Самият етап на хромиране се управлява един резервоар наведнъж, като всеки отнема около час и 40 минути, за да завърши целия процес. Това включва ултразвуково почистване и изплакване, нанасяне на издръжлив никелиран основен слой и окончателно нанасяне на декоративния хромиран слой. Всичко това се доставя в един непрекъснат процес на най-съвременна линия за хромиране. След щателен процес на проверка на хромираното покритие резервоарът се предава на екипа за боядисване на Triumph.

ТЕХНОЛОГИЯ

При процеса на боядисване, първият етап е ръчно нанесено маскиране с помощта на специално изработени маскиращи водачи от твърда смола, които следват формата на резервоара. Това е невероятно квалифицирана работа за точно следване на потока на формата на маската и може да отнеме до 7 пъти повече време от маскирането на стандартен резервоар. След това се нанася специален грунд, разработен, за да осигури правилното ниво на адхезия към хромираната повърхност. След това резервоарът се проверява отново, преди да премине през последния етап на боядисване, където цветът се пръска ръчно в бояджийското съоръжение от световна класа на Triumph. След това последният етап започва с премахване на маската, друга проверка, последвана от още един етап на полиране, който усъвършенства покритието между боята и хрома, и след това финалната проверка преди подписване за монтиране на мотоциклета.

 

 

С детайлите от истински метални елементи, включени в Speed Twin 900, Scrambler 900 и Bonneville T100, това е уникален процес, който екипът на Triumph е разработил през последните 5 години, използвайки иновация в тънките метални графики с нишка. Специално произведен в Япония, този нов материал за хромирани детайли изисква наистина напреднало ниво на умения за манипулиране и нанасяне без щети, само с 2 висококвалифицирани специалисти от екипа на Triumph по целия свят. След като металните елементи са нанесени върху полирания, боядисан и проверен основен резервоар, се добавя тънък слой защитен прозрачен лак, който осигурява гладка и безупречна повърхност, готова за окончателно полиране и проверка.

Наличен само за една година, всеки от тези красиви мотоциклети Chrome Edition представлява зашеметяващо ново допълнение към емблематичните серии Bonneville и Rocket на Triumph.