TRIUMPH MOTORCYCLES РАЗШИРЯВА ПАРТНЬОРСТВОТО С MOTO2TM

Triumph Motorcycles подписа нов договор, за да продължи като изключителен доставчик на двигатели за Световния шампионат на FIM Moto2™ за още пет сезона, от 2025-2029 г. Това ще накара Triumph да захранва екипите Moto2TM за едно десетилетие, позволявайки на състезателите и отборите да процъфтяват и да се развиват използвайки своя рекорден 765 троен двигател.

За да надгради досегашния успех и да подобри допълнително производителността и възможностите на двигателя, Triumph ще разработи напълно нова състезателна скоростна кутия, която ще направи своя дебют през сезон 2025 г. Някои подобрения вече са в ход, като инженерният екип тества части след употреба в тазгодишните кръгове на Moto2TM, за да направи подобрения в избора на предавка за сезон 2024.


Стив Сарджънт, главен продуктов директор, Triumph Motorcycles каза: „Moto2TM продължава да бъде отлична платформа за демонстриране на производителността и възможностите на нашите 765 тройни двигатели, стимулирайки търсенето на нашата нова гама Street Triple 765. През последните пет години използвахме програмата за състезателни двигатели, за да стимулираме подобренията на двигателя 765 и да получим прозрения и знания, които използвахме за по-нататъшно развитие и развитие на нашата гама Street Triple 765. Нашата репутация за бронирана издръжливост, надеждност и водеща в класа производителност нарасна, което от своя страна движи нашите глобални продажби.

„Точно както екипите на Moto2TM правят всяка обиколка от значение, нашите инженери са използвали всяка възможност, за да подобрят всяко измерение на производителността на двигателя, от скорост, мощност и въртящ момент, до обороти, налягане в цилиндъра и степен на компресия. Това ни позволи да предоставяме подобрения на пистата всеки сезон, постигайки по-кратки времена на състезания, по-високи максимални скорости и времена за обиколка, повече победители и по-близки състезания.

„Новата състезателна скоростна кутия ще направи голяма разлика в резултатите, които пилотите могат да постигнат на пистата в Moto2, и преди това нашият инженерен екип вече тества и разработва подобрения в избора на предавка, тествайки части след употреба в тазгодишните кръгове на Moto2TM .“Докато състезанието за Triumph Triple Trophy се загрява, мотоциклетът на победителя, ексклузивен Street Triple 765 RS, беше представен в Силвърстоун в Деня на шампионите.


Създаден, за да признае впечатляващите изпълнения в цялата област, състезанието през 2023 г. се бори ожесточено досега. Невероятните времена за обиколка на Педро Акоста го показват на върха на класацията с 26 точки, следван плътно от Денис Фоджа на 2-ро място с 21 точки, благодарение на отличното му развитие в състезанието. Сам Лоус и Алонсо Лопес си поделят 3-то място със 17 точки. Тазгодишният победител ще последва стъпките на великите Moto2TM Джереми Алкоба, Раул Фернандес и Марко Безеки. Следете състезанието в Triumph.